Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Creme chocolat με γιαούρτι!

Αυτή η συνταγή είναι μια παραλλαγή γνωστής συνταγής και είναι πανεύκολο να τη θυμάται κάποιος γιατί βασίζεται σε αναλογίες (1/2-1-2-3). Για να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτας χρειαζόμαστε:
  •  50 γρ μέλι
  • 100 γρ γιαούρτι
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 γρ. γάλα
  1. Λιώνουμε σε μπαιν-μαρί την σοκολάτα.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά
  4. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μέλι
  5. Δοκιμάζουμε αν έχει γίνει σιρόπι
  6. Προσθέτουμε γιαούρτι μέχρι να γίνει κρέμα
  7. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για λίγη ώρα
  8. Σερβίρουμε με ωραία κόκκινα φρούτα (φράουλες- βατόμουρα)
Απολαμβάνουμε με φίλους! (αρέσει και στα παιδιά!)

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Cupcakes με ΛΕΜΟΝΙ!

για 12 cupcakes

Εκτέλεση συνταγής:  20 λεπτά (συνολικός χρόνος: 1 ώρα
 
Υλικά:
  • 1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτάλι σούπας τριμμένη φλούδα λεμονιού
  • 1 1/2 κουταλάκι γλυκού baking powder
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1/2 κούπα βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
  • 1/2 κούπα γάλα
για το γλάσο:

  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1 1/2 κούπες ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμός λεμονιού
  • 1/4 κουταλάκι αλατι
Πως φτιάχνεται:
  1. Χτυπήστε το αλεύρι, το λεμόνι, το baking powder, το αλάτι σε ένα δοχείο.
  2. Χτυπήστε τη ζάχαρη και το βούτυρο στο mixer.(2-3 λεπτά)
  3. Χτυπήστε τα αυγά, ένα ένα, και μετά προσθέστε τη βανίλια.
  4. Σταδιακά προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και σε 2 δόσεις το γάλα.
  5. Βάλτε το μείγμα σε ταψάκια και ψήστε για 15-20 λεπτά . Κρυώστε για 10 λεπτά.
  6. Χτυπήστε στο mixer τα υλικά για το γλάσο, για 3-5 λεπτά, μέχρι να γίνει αφράτο.
  7. Περιχύστε τα κεκάκια με το γλάσο! 
Είναι έτοιμα να τα απολαύσετε! Bon appetit!